Internet: et connecta o t’aïlla?

Internet: et connecta o t’aïlla?


     
  • Comprar, buscar parella i fer una transferència bancària són tasques que es poden fer per internet.
     
  • Fa un parell de dècades era impensable, però avui pràcticament tots fem ús de la tecnologia en línia.
     
  • Però ¿fins a quin punt viure permanentment connectat és una necessitat, una addicció o una nova forma de vida?

    & Nbsp;

       
    • 1. Prioritza la comunicació cara a cara. Visita als teus amics, camina, pren un tren o el metro. La comunicació en línia pot resultar bona quan estàs molt cansat per mobilitzar-te d’un lloc a un altre, però res reemplaçarà el contacte cara a cara.
       
    • 2. Posa’t en moviment. Fes exercici físic, pren sol, res, practica esport, pren una classe de teatre, veu de tant en tant a una biblioteca a investigar alguna cosa que t’interessa, compra un llibre … La xarxa ens permet fer moltes coses en menys temps, és cert, però no deixis que es transformi en l’únic mitjà de fer coses, sempre en soledat.
       
    • 3. Respecta a qui està al teu costat. Quan vagis a una reunió familiar, deixa el mòbil en mode vibració i no ho consultis cada cinc minuts. El món no esclatarà perquè no “feu servir el xat” o no atenguis les teves trucades. Veu disposat a parlar amb la teva mare o el teu avi, interessa’t per com se senten i què necessiten. Deixa el whatsapp per quan estiguis sol o avorrit.
       
    • 4. No cal ventilar la vida d’un o fer veure a altres que ens vam comprar un cotxe nou o que ens vam anar al Carib per reforçar la nostra autoestima. Cuida les teves experiències i comparteix-les amb la gent que està al teu costat i que coneixes bé. Compartir tot el que fas o deixes de fer amb qui amb prou feines coneixes de manera virtual pot jugar en contra teva.
       
    • 5. No confonguis el privat amb el públic. Reserva’t per a tu situacions o pensaments que són privats. No facis comentaris públics a les xarxes sobre algun tema que han tocat abans amb tu en persona i en forma privada. Pregunta-li primer als teus contactes si pots pujar un o altre foto i si els ve de gust ser “etiquetats”.
       
    • 6. Cuida les teves emocions. Mai entris en les grans guerres d’odi que es generen en pocs caràcters. Si has de dir-li alguna cosa a algú, no t’amaguis darrere de la xarxa; crida a la persona amb la que tens un problema i encárala personalment. I si no us interessa, arxiva l’assumpte.
       
    • 7. Actua amb compromís. És cert que l’anonimat que ofereix Internet et fa més fàcils les relacions interpersonals, però també et deixa un sabor amarg quan descobreixen que has falsejat la realitat.



Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarle?. Le responderemos en horario de oficina.